Skip to main content
Technologie

Nápad na aplikaci s konkrétními tipy

Sdílejte článek

Stalo se vám někdy, že jste dostali skvělý nápad na novou aplikaci, o které jste si v zápětí řekli, že to přece nikdo nebude chtít? A stalo se vám někdy, že jste o pár let později zjistili, že ten nápad někdo zrealizoval a je to veleúspěšná firma?
Přinášíme vám pár tipů, jak o nápadech přemýšlet a podle čeho se řídit. Nakonec přidáme pár konkrétních tipů na online business.

1, Nejlepší nápady nebývají unikátní
Všimněte si, že největší firmy a nejlepší businessy často nebývají bůhvíjak unikátní. K tomu, abyste uspěli, nepotřebujete být originální. Potřebujete mít produkt dotažený do detailu, potřebujete píli a úsilí s dobrou propagací. To bývá mnohem důležitější, než samotný nápad. 

2, Nápad, který vychází z vlastní potřeby
Nápadně často slýcháme od úspěšných zakladatelů firem větu - "Víš, hledal jsem to, co dneska děláme na trhu, ale vadilo mi tohle a támhleto. Proto vznikla naše firma." 

3, Jaké jsou moje šance (dělat v počátečním trhu je lepší)
Všimněte si, že je mnohem snazší prorazit na nových trzích, než na těch vysoce konkurenčních. Ptejte se - bude dnes složitější uspět s restaurací nebo s online businessem? 

4, Prodáváte komoditu nebo službu?
Snažte se, aby přinášelo to, co děláte, dostatečnou přidanou hodnotu. Nesnažte se prodávat to, co prodává konkurence. Je velmi jednoduché porovnat cenu jablek. Daleko složitější je srovnávat cenu jablečného závinu nebo jiného produktu z jablek. 

5, Hledejte nápady, které můžete prodávat opakovaně
Online podnikání s sebou nese oproti jiným businessům obrovskou výhodu. V online businessu se často prodává produkt opakovaně, přičemž náklady na tvorbu takového produktu jsou jednorázové.
Příklad: Pokud budete chtít vyrábět stylová mýdla na míru, budete mít práci a náklady na výrobu každého daného výrobku. Pokud vytvoříte například online platformu na propojování lidí s nějakým problémem, náklady vám vzniknou prakticky jednou.

6, Koukejte kolem sebe, co lidi trápí, na co si stěžují
Podnikání je v podstatě o řešení problémů lidí. Pokud na to takto budete koukat, nápady se jen pohrnou. Když se na to zaměříte, budete překvapení, kolik problémů lidé mají a jak často o nich mluví. 

7, Inspirace pro rok 2024
  • Potřeba lidí propojovat se online je čím dál tím větší. Nejde jen o sociální sítě a seznamky, jde o profesní spojení, řešení problémů, propojování businessů. 
  • Pojem marketplace se dostává do širokého povědomí. Všimněte si, kolik lidí hledá zboží a služby z druhé ruky. Jaká je poptávka po srovnávání a rychlém vyhledávání služeb.
  • Umělá inteligence nabídne firmám větší efektivitu a startupům neomezené možnosti na realizaci nových nápadů.
  • Žijeme v informační době. Informace mají nejvyšší cenu. Málokterému oboru se daří více, než prodeji know-how prostřednictvím online businessu. 
Máte nápad na aplikaci? Pojďme si o tom spolu popovídat!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás