Skip to main content
StartupyTechnologie

Hledáte vývojáře pro chat GPT? Jak probíhá integrace AI

Sdílejte článek

Nástup umělé inteligence získal v poslední době velikou pozornost. Podle nás je to zasloužené. Umělá inteligence, jako je chat GPT nebo další, jsou bezesporu fenoménem dnešní doby.
Nespočet startupů, ale i velkých firem, přemýšlí, jak ji využít v rámci svého podnikání a získání konkurenční výhody. I my v Pixelmate si hrajeme s umělou inteligencí prakticky od počátku, kdy bylo umožněno integrovat AI do samostatného projektu. 

Poptávka po využití umělé inteligence v aplikaci je veliká a s každým kvartálem se zvyšuje. Není divu, když dnes vznikají stovky nových startupů, které nabízejí nespočet velmi zajímavých řešení a využití umělé inteligence.

Tím, že byl chat GPT jeden z prvních, který nabídl široké veřejnosti možnost integrace do vlastního projektu, bývá dnes napojení na chat GPT jedním z nejčastějších. Dnes jsou ovšem možnosti zapojení umělé inteligence do vlastního projektu mnohem širší.

Jak probíhá integrace umělé inteligence do projektu?
Tím, že má chat GPT otevřená API, bývá integrace umělé inteligence poměrně snadná. V praxi to funguje tak, že vznikne samostatná webová nebo mobilní aplikace, ať už ve formě samostatného projektu nebo jako součást stávající aplikace. Tato aplikace pak komunikuje s umělou inteligencí, posílá, přijímá a zpracovává data, která následně zobrazuje přímo v koncové aplikaci.

Jaká jsou nejčastější použití?
  • Cílení marketingu a obchodní modely.
  • Digitalizace firemních struktur, dokumentů a procesů.
  • Zpracování textů, převody textu na řeč a naopak.
  • Zpracovávání dat a predikce ve světě fintechu.
  • Integrace chatbotů.
  • Zvyšování efektivity v podnikání.

Nejčastěji však vznikají na základě umělé inteligence úplně nové startupy, které řeší nějaký konkrétní problém. Ve světě businessu a investic se často říká, že jsme na počátku zlaté éry nových projektů a nápadů. Velmi zajímavě o tomto tématu hovoří úspěšný investor Jaroslav Beck, když říká, že: „Myslím, že o této době se bude jednou psát v knihách jako o zlatém věku startupového podnikání. Příští rok sice nebude ta nejlepší ekonomická situace, ale možnosti, které teď mladí lidé mají, jsou zlomové. Když někdo říká, že už není co vymyslet, tak to není pravda. Teď lze naopak vymyslet vše a realizovat desetkrát lépe.“ Rozhovor si můžete pustit tady.

Integracím umělé inteligence do vlastních projektů se intenzivně věnujeme. Pokud vás zajímá nějaká konkrétní integrace, můžeme si domluvit nezávaznou konzultaci a probrat to. :)

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás