Skip to main content
StartupyTechnologie

Tvorba online businessu v kostce

Sdílejte článek

Připravili jsme pro vás pár tipů, jak rozjet online business.
Prakticky nikdy v historii lidstva nebylo tak snadné začít podnikat, jako je tomu dnes. Pokud se rozhodnete založit business online, vstupní náklady budou pravděpodobně velmi nízké a určitě nižší, než založení tradičního "offline" podnikání. Pojďme se společně podívat na základní témata a tipy, jak začít podnikat online

Jak vymyslet v čem podnikat
Nejlepší nápady na business přichází z vlastní potřeby. Vytvořili jsme například mobilní aplikaci klientovi, který chtěl zhubnout, ale chyběla mu každodenní motivace. A jak to dopadlo? Jeho aplikace dnes pomáhá tisícům klientů při každodenní motivaci v hubnutí.
Naše další klientka je úspěšnou fitness trenérkou. Problém spočíval v tom, že se musela věnovat klientům individuálně a nestíhala. Jednoduše poptávka po jejích službách byla vyšší, než její časové možnosti. Vytvořili jsme pro ni online aplikaci, díky které komunikuje se svými klienty hromadně a online, připravuje jim cvičení a může si dovolit s nimi být online při každém tréninku. 

Začněte jednoduše
Ty nejlepší nápady vznikají improvizací, s relativně malým rozpočtem, pro úzkou cílovou skupinu. Opravdu potřebuje vaše podnikání hned na startu hromadu zaměstnanců? Nedokážete některé činnosti outsourcovat? Potřebujete kanceláře? Na začátku často nezbývá nic jiného, než proměňovat váš čas za peníze. Vložte do projektu své úsilí a výsledky se brzy dostaví. 

Jděte na komoru, mějte tah na branku
Zjistěte si, kdo je váš zákazník. Myslete na to, že lidé jsou ochotni platit za řešení problémů. Jaký má váš klient problém? Jakou potřebu uspokojujete? Mějte rádi svoje klienty a neustále se ptejte na jejich zpětnou vazbu. Může vás to nasměrovat správným směrem. 

Pamatujte na marketing
Máte skvělý produkt? Teď potřebujete dát vědět lidem, že tady jste. Bez propagace to bude v dnešní době hodně těžké. Na druhé straně - díky internetu nemusí stát propagace vašeho podnikání miliony. Většinou vám kvalitní webové stránky a profily na sociálních sítích dokážou přivést první online business. 

Pár tipů na online business na závěr
Koukněte se okolo sebe, co je dnes trendy. Co lidé kolem vás řeší, čeho si cení, co má podle vás budoucnost. Porovnávejte a ptejte se - je snazší se stát online marketérem nebo otevřít vlastní restauraci?
Jste tvůrčí typ, baví vás něco vytvářet a rádi byste své handmade výrobky prodávali? Možná jste se našli ve výrobě svíček nebo náramků? Existují online platformy a tržiště, kde lze tyto produkty nabízet.
Jste v něčem opravdu dobří? Programujete? Umíte skvěle prezentovat? Rozumíte marketingu a propagaci? Nebo jiné služby? Možná byste mohli mít online kurzy. 

Pokud hledáte inspiraci, mrkněte se na náš další článek s nápady

Máte nápad na aplikaci? Pojďme si o tom spolu popovídat!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás