Skip to main content
Technologie

Vývoj aplikací pro Vision Pro - Odpovídáme na nejčastější otázky

Sdílejte článek

Určitě jste o tom už slyšeli. Apple přišel s novým produktem. Brýle Vision Pro podle nás kompletně přemění celá odvětví, zejména pak herní průmysl a způsob, jakým dnes konzumujeme obsah. 
V Pixelmate to celé vnímáme jako obrovskou příležitost pro úplně nový trh s aplikacemi pro tyto brýle. Jaké jsou ohledně brýlí Vision Pro otázky? Odpovídáme u nás na ty nejčastější. Pojďme se na to podívat.

  • Proč podle vás budou Vision Pro revolucí? Vždyť je tu s námi rozšířená realita již řadu let a na trhu je několik slibných projektů?
Apple je známý tím, že nevstupuje na trh s produktem jako první. Vstupuje na něj až tehdy, když cítí, že jsou lidé připraveni masově adaptovat novou technologii a skutečně ji používat. O produktu, který uvádí na trh přemýšlí praktickým způsobem a uživateli nabídne rovnou celý ekosystém aplikací a možností využití tak, aby bylo možné produkt využívat v každodenním životě. Doposud byla rozšířená realita doménou geeků a fanoušků do technologií.

  • Co máte na mysli pod pojmem ekosystém? Jaká bude výhoda?
Výhodou Vision Pro bude bezesporu propojení všech zařízení Apple a App Store, který nabídne neomezenou škálu aplikací. Každá firma bude moci oslovit uživatele vlastní aplikací pro Vision Pro. Uživatel si bude moct udělat virtuální kancelář kdekoliv. To je obrovská příležitost prakticky pro každý obor podnikání a každou moderní firmu.

  • Lze pro Vision pro vyvíjet aplikace už dneska?
Ano, lze. Vývojářům byla zpřístupněna možnost vývoje aplikací pro Vision Pro. Vývoj bude velmi podobný vývoji klasických mobilních aplikací a s prvním dodáním Vision Pro na trh bude mít App Store první škálu aplikací. V Pixelmate již máme připravený celý tým vývojářů a testujeme první aplikace.

  • Jak je možné vyvíjet aplikace ještě před tím, než je produkt na světě?
Apple zpřístupnil pro testování aplikací simulátor. Dokážeme tedy testovat aplikace pro Vision Pro bez nutnosti mít fyzické zařízení u sebe. Předpokládáme, že první aplikace spustíme brzy po dodání prvních fyzických zařízení na trh.

  • Jaké druhy aplikací se budou vyvíjet jako první?
Podle našeho názoru Vision Pro nejvíce ovlivní zprvu herní průmysl, kancelářské nástroje a konzumaci obsahu. Nechceme věštit budoucnost, ale myslíme si, že Apple změní způsob, jak se dnes koukáme na televizi, streamovací platformy, ale i sociální sítě.

  • A co argument ohledně ceny - vždyť to bude stát skoro sto tisíc korun.
Jsme přesvědčeni, že první brýle budou kupovat nadšenci. Postupně se bude technologie dostávat k širší a širší skupině lidí. Vision Pro nebude jediným modelem a určitě časem vzniknou dostupnější varianty. Cena se může zdát být vysoká do doby, dokud nezačnete vnímat nové brýle jako sluchátka, MacBook, iPhone a televizi v jednom. Potom je už nyní cena úplně v pohodě konkurenceschopná. 

Asi to z nás jde cítit, ale vidíme v Apple Vision Pro velkou, byť postupnou revoluci. Pokud vás téma zajímá, sledujte nás na sociálních sítích, kde se budeme k tématu vracet pravidelně. Velmi dobře je téma shrnuto také na YouTube kanálu Petra Máry

Máte nějaký nápad na aplikaci třeba právě pro nové brýle Apple Vision Pro? Pojďme si o tom spolu popovídat!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás