Skip to main content
Život v Pixelmate

Ohlédnutí za skvělým rokem 2019

Sdílejte článek

Další rok je za námi, a je na čase zrekapitulovat, jak to u nás v Pixelmate šlo..

Další rok je za námi, a je na čase zrekapitulovat, jak to u nás v Pixelmate šlo.

Nemá smysl psát sáhodlouhé romány a rozplývat se nad každým úspěchem, který nás v roce 2019 potkal, ale bylo jich zatraceně hodně. Tak stručně a v bodech:

První rok naplno v nových kancelářích

Na konci roku 2018 jsme se přestěhovali do krásné vily v klidné části Prahy 4 - Hodkovičky. Počáteční obavy ohledně horší dostupnosti se nenaplnily. A tak si užíváme skvělého bazénu se saunou a fitkem přímo v domě, máme hodně prostoru a nemusíme řešit parkování pro klienty ani pro nás. Nové kanceláře fungují na výbornou a my se můžeme soustředit na práci.

 Pixelmate sídlo

Reference, které zná každý uživatel

Na českém trhu je jen pár aplikací, které zná snad každý uživatel telefonu. Máme tu čest, že můžeme pomáhat stavět zbrusu novou mobilní aplikaci pro televizi Prima nebo modernizovat a rozšiřovat mobilní aplikaci Zonky. K těmto velikánům letos spouštíme revoluční fintech appku Indigo, kterou vyvíjíme pro Patria finance. O této nové platformě brzy ještě hodně uslyšíte. :) První informace prozradil samotný CEO Patria finance v rozhovoru pro Televizi Seznam.

Uvědomili jsme si, že nechceme růst za každou cenu

V progresivním oboru, jako je ten náš, je přirozené rychle růst. Některé firmy rostou doslova raketově. U nás to bylo a je velmi podobné. Minulý rok jsme si ale uvědomili, že to takto nechceme za každou cenu. Pracovní trh nabízí omezený počet opravdu kvalitních lidí. Naší zodpovědností je udržovat vysokou laťku kvality, kterou jsme si na začátku podnikání nastavili a nesnižovat ji. Tento závazek nám sice mírní růst, ale dává nám jistotu, že se dokážeme postarat kvalitně o naše klienty, kteří si to zaslouží.

Koketujeme s Flutterem a moc se nám to líbí

Vývoj mobilních aplikací prochází neustále velkým rozvojem. Hledáme nové a nové cesty, jak programovat appky efektivněji a rychleji při zachování garancí pro podporu jazyka a dobrými výhledy co se týče komunity vývojářů, která dané technologie používá. Flutter se nám jeví jako skvělá technologie a v minulém roce jsme rozšířili tým o jeho vývoj. O vývoji ve Flutteru se od nás tento rok ještě určitě dozvíte. :)

 flutter


A jaké jsou plány na rok 2020?

Do roku 2020 jsme vstoupili trochu hekticky. Dokončujeme velké projekty, startujeme ještě větší a plánujeme několik novinek:

  • Tento rok chystáme otevření designového studia. Designu se věnujeme poměrně intenzivně, ale doposud jsme ho nenabízeli samostatně, jako službu. To se tento rok změní.
  • Daleko více se zaměříme na pomoc s uváděním startupů na trh. Zakladatelé startupů se na nás čím dál tím častěji obracejí s žádostí o pomoc při expanzi do zahraničí. Díky našim zkušenostem také často radíme startupům při škálování jejich projektů. Zjišťujeme, že v Česku není moc partnerů, kteří dokážou startup opravdu dobře vést, navrhovat rozvoj efektivně a řídit jej správně technologicky. My to umíme a chceme s tím startupům více pomáhat. 


Tak to je snad vše. Před námi je hodně práce, popřejme si tedy šťastný a úspěšný rok 2020.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás