Skip to main content
Technologie

Kolik stojí tvorba webové stránky na míru?

Sdílejte článek

Na kolik vyjde tvorba webu? To je jedna z velmi častých otázek, na kterou bohužel neexistuje jednoduchá odpověď. Pokusíme se dát do celé problematiky větší vhled v dnešním článku.
Webové stránky lze dnes v podstatě rozdělit do třech základních kategorií. Každá z nich má svá specifika a pro každého je vhodnější jiná varianta.

Varianta číslo jedna - pronajatý web (sám si to naklikám)
Někdy není potřeba velká investice do webu. Stačí vám taková digitální vizitka. Pokud nemáte ambici, aby vás web reprezentoval, přiváděl nové zákazníky, nemáte podnikání závislé na onlinu, pak není co řešit. Existují online platformy, kde si můžete web naklikat a zprovoznit za pár stovek měsíčně. Pokud řešíte například svatební web, jste samostatný kadeřník nebo řemeslník, může to být pro vás ideální volba.

Jednou z nejlepších platforem na tvorbu webu svépomocí je služba www.wix.com nebo třeba www.webnode.cz

Druhá varianta - vlastní web na šabloně
Píšete zajímavý blog? Máte neziskovou organizaci? Provozujete autoservis nebo menší restauraci? Pak pro vás může být druhá varianta ideální v poměru cena/výkon.
Potřebujete-li mít online své kontakty, adresu, základní nabídku a přehled o službách, od webu neočekáváte žádný velký výkon, pak je šablona ideální. 

Existují platformy, jako je například Wordpress, které jsou dostupné zdarma, existuje pro ně velká škála šablon a lze na nich základní web postavit. Web může vypadat moc pěkně, přehledně a šikovný freelancer vám takový web nakliká za pár tisíc korun.

Třetí varianta - profesionální webová stránka na míru
Třetí možnost je vhodná prakticky pro každý menší, střední i velký business. Pokud máte ambici získávat online zákazníky, mít web jako efektivní marketingový nástroj nebo zkrátka budovat značku, pak je nutné postavit web na míru.

Takové weby startují od vyšších desítek tisíc korun a končí většinou v nižších statisících. Mají propracované možnosti a funkce, vydrží dlouhá léta provozu a jsou stavěny tak, aby byly dobře vyhledatelné, připravené na konverze a dalo se s nimi profesionálně pracovat

Plánujete nový web? Pojďte s námi nezávazně konzultovat, která z variant je pro vás ta nejlepší. 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás