Skip to main content
Startupy

Bikeflip: Jak se dělá mezinárodně úspěšný startup!

Sdílejte článek

Bikeflip je mezinárodně úspěšný startup, který umožňuje jednoduše prodat nebo koupit jízdní kolo z druhé ruky. Startup, který spoluzaložil slavný rakouský horský cyklista a youtuber Fabio Wibmer, si klade za cíl zjednodušit a zpřístupnit cestu k pořízení kvalitního kola za rozumnou cenu.
Bikeflip doslova vystřelil ke hvězdám hned po svém spuštění. Pár čísel jako důkaz - více než 11.000 kol v nabídce, téměř 50.000 aktivních uživatelů a aktivní provoz ve 3 zemích EU.
V případě Bikeflipu jsme byli u zrodu této značky doslova od samého začátku. Od návrhu loga, identity, pomoci s business modelem i návrhem celého produktu až po webovou a mobilní aplikaci. 

Co bylo z našeho pohledu rozhodující pro úspěch této platformy?
  • Digitalizace vlastní potřeby
Bikeflip vznikl z potřeby lidí v komunitě. Fabio Wibmer a jeho přátelé, kteří mají vášeň pro jízdu na kole, prostě jen nemohli najít platformu na prodej specifických kol. Byl to přirozený přerod, realizace jejich osobní potřeby, digitalizace zastaralého tradičního odvětví.

  • MVP přístup
Na začátku byla myšlenka a minimalistický přístup. Bikeflip vznikal postupně, s minimem funkcí. Jen to podstatné, žádné přidané funkce navíc, které jsou postradatelné. Až když byl web hotový, jsme se pouštěli do mobilních aplikací. Díky správnému fázování se tak podařilo ušetřit mnoho prostředků.

  • Totální zápal pro věc
Vytvářet startup jako je Bikeflip je o totálním nasazení. Celý tým to miluje, všichni jsou na jedné vlně. Problémy se řeší proaktivně, cíle jsou naprosto jasné. Pracovat v takovém týmu je jednoduše radost.

  • Focus na marketing
Od samotného začátku jsme řešili marketing. Jak nejlépe pracovat s komunitou, jak ji zasáhnout a jak s minimem prostředků zajistit dosah. Marketing nebylo sprosté slovo ani okrajová záležitost. Byla to přirozená součást každého dílčího stavebního kamene Bikeflipu. 

  • Pozitivní přístup
Jistě to znáte sami. Jsou lidé, se kterými je vám dobře a dobře se vám s nimi pracuje. A pak jsou ti druzí. No a tým Bikeflipu byl vždy pozitivní, pracovitý a neuvěřitelně houževnatý. Všechny překážky, které nás při zrodu potkávaly, se dařilo řešit s lehkostí, s úsměvem a určitým nadhledem. A na finálním produktu je to rozhodně vidět. :)

Na Bikeflip se můžete podívat v odkazech níže:

Máte také nějaký nápad? Kontaktujte nás!

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s ostatními

Přečtěte si také...

Pixelmate s.r.o.

Plánujete vývoj aplikace?

Kontaktujte nás